Historia

Miten kaikki alkoi...

1921

Kaikki sai alkunsa vuonna 1921, kun keksijä Edmond Michel seisoi sokeriruokopellolla Louisianassa Amerikassa. Hän näki, kun työntekijät raivasivat viidakkoveitsillä tietään paksujen ja sitkeiden sokeriruokojen läpi. Se oli raskasta työtä. Michel ajatteli, että tähän täytyi olla helpompikin tapa. Tästä ajatuksesta sai sittemmin alkunsa Skil Corporation.

Hän kehitti myöhemmin verstaallaan New Orleansissa mekaanisen viidakkoveitsen. Saadakseen idean toimimaan hän ymmärsi, että terän tulisi jotenkin pyöriä. Hän alkoi pian jalostaa ensimmäistä ideaansa ja vuonna 1923 hän oli kehittänyt maailman ensimmäisen sähkökäyttöisen käsisahan. Neworleanslainen sanomalehti käsitteli hänen keksintöään lyhyessä artikkelissa.

Joseph W. Sullivan, maaseudun kehittäjä, luki artikkelin matkustaessaan Minneapolisista Floridaan. Se näytti hänen mielestään mahtavalta idealta, ja hän meni suoraan New Orleansiin löytääkseen Edmond Michelin.

1924

Sähkökäyttöiseen käsisahaan tehtyjen lisäparannusten jälkeen Edmond Michel ja Joseph W. Sullivan perustivat The Michel Electric Handsaw Companyn vuonna 1924. He antoivat vallankumoukselliselle sahalleen nimeksi SKILsaw.

1926

Edmond Michel halusi jatkaa sitä, mistä hän piti eniten: keksintöjen tekemistä. Hän jätti yrityksen vuonna 1926. Samana vuonna yrityksen nimi vaihtui The Michel Electric Handsaw Companysta SKILSAW Incorporatediin. Vuoden loppuun mennessä oli valmistettu jo 2 000 pyörösahaa.

1928

Tänä vuonna ruiskuvalettua alumiinia käytettiin ensimmäistä kertaa sähkötyökalujen valmistuksessa. SKIL oli edelläkävijä alumiinin käyttämisessä. Se teki työkaluista kevyempiä ja kestävämpiä. Samaan aikaan tehtiin myös useita turvallisuusparannuksia. Ensimmäinen kannettava sähkökäyttöinen pyörösaha, Model E, kehitettiin vuonna 1928.

1934

Markkinoituaan vuosia vain pyörösahoja SKIL esitteli ensimmäiset sähköporakoneensa vuonna 1934.

1936

SKIL aloitti työntekijöidensä vakuutus- ja eläkeohjelman vuonna 1936. Tämä oli hyvin edistyksellistä siihen aikaan, jolloin töitä oli edelleen vähän, eivätkä yritykset tarjonneet työntekijöilleen mitään ylimääräisiä etuja.

1937

Ensimmäinen mallin 77 pyörösaha, josta tuli SKILin tunnustuote, valmistettiin vuonna 1937. Tämä työkalu oli kestävä ja luotettava, ja siitä tuli pian alan standardi. Kauppiaat kutsuivat sitä sen ajan parhaaksi kannettavaksi sähkösahaksi.

1947

Skil-valikoimaa laajennettiin entisestään muun muassa sähkökäyttöisillä ruuvinvääntimillä, iskuruuviavaimilla, sähköporakoneilla ja -poravasaroilla, pensasleikkureilla, erilaisilla pyörösahoilla ja suurella tarvikevalikoimalla.

1952

Yrityksen nimi vaihdettiin SKILSAW Incorporatedista Skil Corporationiksi, mikä kuvastaa sen valmistamia monia eri tuotteita ja satoja malleja. SKILSAW rekisteröitiin yrityksen tuotemerkiksi.

1961

Positiivisen vientituloksen ansiosta SKIL päätti perustaa oman organisaationsa Eurooppaan, ja Skil Nederland N.V. avattiin Bredassa (Alankomaissa) vuonna 1961. John W. Sullivan, perustaja Joseph Sullivanin lapsenlapsi nimettiin toimitusjohtajaksi. Tämän vuoden loppuun mennessä SKIL oli laajentanut toimintojaan perustamalla ympäri Eurooppaa useita myyntitoimistoja. Bredan keskuksesta tuli Euroopan pääkonttori, joka palvelee koko Manner-Euroopan markkinoita.

1966

Bolton Sullivan, yksi Joseph Sullivanin perustajista, vieraili SKILin pääkonttorilla Bredassa. Vuonna 1966 valmistettiin 10. miljoonas SKIL-sähkötyökalu.

1996

Vuonna 1996 Robert Bosch GmbH hankki SKILin.

2008

SKIL Europe esitteli SKIL Masters -valikoimansa. Tämä merkitsi, että harrastelijatuotteiden lisäksi SKIL Europe tarjosi nyt työkaluvalikoiman myös ammattikäyttäjille.

2011

Skil-puutarhatyökalut esiteltiin uudelleen Euroopassa. Koko puutarhatyökaluvalikoimassa on SKILin ainutlaatuinen Easy Storage System, joka varmistaa työkalujen kätevän ja tilaa säästävän säilyttämisen.

2017

Chervon (HK) Ltd. hankki SKILin vuonna 2017. Chervonin tavoitteena on luoda jatkuvasti innovatiivisia tuotteita, mikä sopii hyvin SKILin keskittymiseen kehittää älykkäitä tuotteita, jotka ovat edullisia ja helppokäyttöisiä.