Näin rakennat hyönteishotellin

82% of 100%
Auta luontoa rakentamalla hyönteishotelli omalle pihallesi. Se toimii keväällä ja kesällä hyönteisten lepo- ja lisääntymispaikkana, ja kylminä ja sateisina kuukausina se tarjoaa täydellisen paikan horrokseen vaipuville mehiläisille, kimalaisille, leppäkertuille ja perhosille. Hyönteishotellit ovat nyt todella trendikkäitä. Ja sellaisen rakentamisessa on vain muutama helppo vaihe.
 1. Vaihe 1: Sahaa pyörösahalla kaksi 70 cm:n pituista lautaa (sivupalat), yksi 23,2 cm:n pituinen lauta, yksi 25 cm:n pituinen lauta ja neljä 20 cm:n pituista lautaa.
 2. Vaihe 2: Kallista pistosahaa ja sahaa kattopalojen toiset päät 45 asteen kulmaan.
 3. Vaihe 3: Hio sahatut reunat hiomakoneella tasaiseksi.
 4. Vaihe 4: Kiinnitä neljä laudanpalaa hyönteishotellin sivuseinien väliin ruuveilla. Muista esiporata kaikki ruuvien reiät kapealla poranterällä, jotta puu ei halkea. Aloita alimmasta laudasta ja varmista, että se tulee vaakasuoraan. Jätä jokaisen laudan väliin 20 cm tilaa. Jätä ylimmän laudan päälle noin 10 cm tyhjää tilaa.
 5. Vaihe 5: Kiinnitä tämän jälkeen kattopalat ruuveilla toisiinsa 90 asteen kulmaan, ja kiinnitä sen jälkeen katto sivulautojen yläreunoihin ruuveilla.
 6. VINKKI!

  Älä maalaa tai lakkaa hyönteishotelliasi. Maalin tai lakan haju karkottaa hyönteiset pois.
 7. Vaihe 6: Kiinnitä ruuvi johonkin seinään tai aitaan ja ripusta hyönteishotelli roikkumaan siihen.
 8. Vaihe 7: Sitten onkin aika täyttää hyönteishotellisi. Sahaa bamburuo'ot pistosahalla lyhyisiin pätkiin ja täytä hotellin yksi osio niillä. Tasoita ruokojen etureunat, jotta ne näyttävät hyvältä.
 9. Vaihe 8: Sahaa pyörölistoja lyhyempiin pätkiin pistosahalla. Poraa niihin sen jälkeen useita syviä reikiä erikokoisilla poranterillä. Reikien olisi hyvä olla halkaisijaltaan 2–9 mm. Täytä muut osiot puunkuorella, hakkeella, lastuvillalla ja kävyillä. Hyönteiset kiittävät sinua varmasti.

Arvosana

Arvostele tämä vaiheittainen ohje.

Näin rakennat hyönteishotellin

4.1
4.1 of 5

16 yhteensä

 • 5
  10
 • 4
  3
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  3