Näin teet tyylikkään lepotuolin ja lautapelipöydän kuormalavoista

96% of 100%
Kuormalavoilla saat pihallesi täysin uudenlaista ilmettä nopeasti ja edullisesti. Kuormalavoista tehty ja pyörillä liikuteltava lepotuoli on upea ja jämäkkä ilmestys. Ja sen kaveriksi sopiva, lavoista tehty lautapelipöytä tuo iloa päivästä toiseen.
 1. Vaihe 1: Kuormalavat ovat käsittelemätöntä puuta ja niissä on paljon tikkuja. Tämän vuoksi kaikki lavat kannattaa hioa, jotta niiden pinnat jäävät tasaiseksi ja ettei niihin jää tikkuja. Isot pinnat kannattaa hioa hiomakoneella.
 2. Vaihe 2 (lepotuoli ja pöytä): Pinoa kaksi lavaa ylösalaisin päällekkäin istuimeksi ja kaksi lavaa pöydäksi. Kiinnitä lavat toisiinsa ruuveilla, etteivät ne pääse liikkumaan. Kiinnitä lavat akkuporakoneella ja 6x50 mm ruuveilla jokaisen yhdeksän vahvikepalan kohdalta.
 3. Vaihe 3 (selkänoja): Katkaise selkänojan alle jäävät välirimat. Näin saat syvennyksen selkänojaa varten.
 4. Vaihe 4 (selkänoja): Viimeisen kuormalava toimii lepotuolin selkänojana. Sahaa vahvikepalojen reunimmainen rivi sekä kaksi ylintä lautaa pois (käytä tarvittaessa vasaraa ja talttaa). Huomautus: Älä koske pystylautoihin. Sahaa ne 16,5 cm:n pituuteen.
 5. Vaihe 5 (selkänoja): Liu'uta selkänoja istuinosassa olevaan syvennykseen, jotta se jää hieman vinoon asentoon. Kiinnitä selkänoja tukevasti 5x70 mm ruuveilla.
 6. Vaihe 6 (pöytä): Sahaa rimat oikean pituisiksi niin, että ne täyttävät kuormalavapöydän yläpinnassa olevat aukot, ja kiinnitä rimat paikoilleen nauloilla ja/tai liimalla. Näin pöydän pintaan ei jää mitään aukkoja.
 7. Vaihe 7 (pöytä): Hio kuormalavapöydän pinta hiomakoneella tasaiseksi.
 8. Vaihe 8 (pöytä): Maalaa valkoisella maalilla. Voit maalata joko koko pöydän tai vain pöydän pinnan.
 9. VINKKI!

  Voit halutessasi maalata, lakata tai petsata myös lepotuolin oman makusi mukaan.
 10. Vaihe 9 (pöytä): Piirrä lautapeliruudukko pöydän pintaan käyttämällä lyijykynää ja viivoitinta. Maalaa kuvio sen jälkeen viivojen mukaan kapealla pensselillä. Koska pinta on maalattu jo valkoisella maalilla, sinun tarvitsee maalata vain mustat ruudut (8x8 cm).
 11. Vaihe 10 (lepotuoli ja pöytä): Ruuvaa kääntyvät pyörät lepotuolin ja pöydän alimman lavan nurkissa oleviin vahvikepaloihin. Käytä tähän 6x50 mm ruuveja.
 12. VINKKI!

  Koristele kuormalavatuoli pehmusteilla. Näin lepotuolista tulee paljon mukavampi ja näyttävämpi.
 13. Vaihe 11 (pöytä): Sahaa pyörölistasta pistosahalla 24 kappaletta 2 cm paksuisia kiekkoja. Maalaa puolet kiekoista valkoiseksi ja puolet mustaksi.
 14. Vaihe 12 (pöytä): Aseta napit pöydälle. Nauti!

Arvosana

Arvostele tämä vaiheittainen ohje.

Näin teet tyylikkään lepotuolin ja lautapelipöydän kuormalavoista

4.8
4.8 of 5

16 yhteensä

 • 5
  13
 • 4
  2
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0