SKIL Höylät

Sähköhöylää käytetään pintojen tasoittamiseen, kulmien ja reunojen pyöristämiseen sekä huullosten tekemiseen. Täydelliseen tulokseen pääseminen ei kuitenkaan ole aina niin helppoa. Siksi tarjoamme hyödyllistä tietoa sähköhöylän parhaista käyttötavoista.

Työkalut ja käyttötavat

Mihin höylää käytetään?

 1. Sähköhöylän käyttäminen

 2. 1) Pintojen tasoitus
 3. 2) Kulmien viistäminen
 4. 3) Huullosten tekeminen

Kuinka estän teriä tylsymästä liian nopeasti?

 1. Kuinka estän teriä tylsymästä liian nopeasti?
  Vaikka useimmat sähköhöylän terät ovat käännettäviä, on kuitenkin järkevä varmistaa, että terät säilyvät terävinä mahdollisimman pitkään.
 2. Muista siis irrottaa kaikki ruuvit, naulat ja muut ylimääräiset esineet työkappaleesta ennen aloittamista. Näin työskentely on turvallisempaa eivätkä terät rikkoudu. Varmista ennen aloittamista, ettei höylättävällä pinnalla ole mitään terien liikkumista estäviä objekteja, ja poista kaikki työkalun sisään jäävät puunsälöt.
 3. Odota myös, että terät ovat pysähtyneet kokonaan ennen kuin asetat sähköhöylän alas. Pyörivät terät voivat tarttua pintaan, mikä ei ainoastaan vaikeuta sähköhöylän hallitsemista vaan saattaa myös vaurioittaa teriä ja työkappaletta.
 4. Ai niin, vielä yksi juttu: varmista, että sähköhöylässä, jonka aiot ostaa, on jalka. Se suojaa työn jälkeen sekä höylän teriä että työkohdetta.
 5. Tylsät terät kannattaa luonnollisesti vaihtaa mahdollisimman pian. Katso ohjeet oheisesta videosta.

Mitä eroa on HSS- ja TST-höylänterillä?

 1. Mitä eroa on HSS- ja TST-höylänterillä?
  HSS- eli pikateräshöylänterät ovat terävämpiä, minkä ansiosta lopputulos on erityisen sileä. Kovametallikärkiset TCT-terät eivät ole yhtä teräviä. Niillä ei saada yhtä sileää lopputulosta, mutta jälki on kuitenkin erittäin hyvää. TCT-terien etuna on se, että ne pysyvät terävinä jopa viisi kertaa pidempään.

Sähköhöylän terän vaihtaminen

 1. Sähköhöylän terän vaihtaminen

Vaiheittaiset ohjeet ja tee-se-itse-vinkit