Skil-paineenilmaisin: vähemmän painetta, parempaa hiontaa

Juotko koskaan vastapuristettua appelsiinimehua aamuisin? Ja kun painat appelsiinia puristinta vasten, tapanasi on painaa todella lujaa, koska ajattelet sillä tavalla saavasi enemmän ja nopeammin mehua? Itse asiassa asia on toisin päin. Appelsiinin voimakas painaminen hidastaa puristimen moottoria, jolloin se ei pysy toimimaan kunnolla. Miten tämä liittyy hiomiseen?

Ihmiset tekevät saman virheen hionnassa. He ajattelevat, että lujempaa painamalla hiomakone hioo enemmän materiaalia pois.

Tässäkin totuus on päinvastainen. Hiomakoneen moottori jumittuu eikä se pysty enää tekemään työtään kunnolla. Lisäksi painaminen väsyttää sinut ja kipeyttää kätesi ja ranteesi.

Siksi SKIL on kehittänyt hiomakoneisiinsa paineenilmaisimen. Se on hyvin yksinkertainen. Hiomakoneessa on 4 LED-valoa: kaksi vihreää, yksi oranssi ja yksi punainen. Nämä regoivat hiomakoneen paineeseen. Kun pysyttelet ”vihreällä alueella”, hiomakone toimii hyvin ja saat parhaat tulokset. Jos oranssi LED syttyy, käytät liikaa painetta. Ja jos punainen LED syttyy, sinun on todellakin vähennettävä painetta ja annettava työkalun tehdä tehtävänsä. Miksi sinun pitäisi väsyttää itsesi, kun työkalu voi tehdä työn puolestasi?