Kuumailmapuhallin

  1. Oikeat lämpötilan ja ilmavirtauksen asetukset

    Kuumailmapuhaltimen oikea lämpötila-asetus määräytyy aina työn mukaan. Myös ilmavirran asetuksella on merkitystä. Oikeat asetukset riippuvat käytettävästä materiaalista ja työskentelynopeudesta. Oikea lämpötila ja ilmavirtaus takaavat parhaan lopputuloksen.
  2. Perussääntönä on, että kuumailmapuhaltimen korkeinta lämpötila-asetusta käytetään juottamiseen ja vesiputkien sulattamiseen sekä maalin poistamiseen. Alhaisemmat lämpötilat sopivat hyvin maalin kuivattamiseen ja muovin muotoilemiseen. Testaa kuumailmapuhallinta ensin alhaisella lämpötila-asetuksella johonkin huomaamattomaan kohtaan, ja nosta lämpötilaa vähitellen, kunnes saat toivomasi lopputuloksen. Oikea lämpötila määräytyy tehtävän työn mukaan. Jos esimerkiksi irrotat kuumailmapuhaltimella maali- tai lakkakerrosta, huomaat, että maali alkaa pehmetä ja kuplia, kun lämpötila on oikea. Tämän jälkeen maali on helppo kaapia pois. Jos haluat käyttää kuumailmapuhallinta kupariputkien juottamiseen, tiedät saavuttaneesi oikean lämpötilan, kun juotoslanka alkaa sulaa liitoskohtiin.
  3. Muista testata kuumailmapuhaltimen eri ilmavirtausasetuksia parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Jos haluat kuumentaa työstettävän alueen tiettyä kohtaa, esimerkiksi pieniä levyjä juotettaessa tai hitsattaessa, käytä teholtaan alhaista ilmavirtausta. Näin et kuumenna koko käsiteltävää pintaa. Tehokas ilmavirtaus sopii hyvin esimerkiksi silloin, kun käytät kuumailmapuhallinta grillin sytyttämiseen tai poistat maalia suurilta pinnoilta. Ilmavirtausta täytyy kuitenkin säätää heti, kun työskentelet tarkkuutta vaativien kohtien lähellä, eli esimerkiksi kun poistat maalia ikkunanpuitteista.