Monitoimihiomakone

  1. Miten saadaan parhaat hiomatulokset

    Hionnan lopputulos on monen tekijän summa. Esimerkiksi kuluneet hiomanauhat on hyvä vaihtaa hyvissä ajoin. Emme myöskään suosittele, että käytät samaa hiomanauhaa puun ja metallin hiomiseen. Muista valita myös hiomapaperin karkeus huolellisesti.
  2. Käynnistä yhdistelmähiomakone ennen kuin asetat sen työstettävää pintaa vasten. Pidä laite samansuuntaisena työstettävän pinnan kanssa, ettei pintaan tule ikävän näköisiä jälkiä.
  3. Älä kohdista hiottavaan pintaan liian suurta painetta. Jos painat hiomakonetta liian kovaa, lopputulos ei ole niin hyvä. Lisäksi hiomanauha kuluu nopeammin ja väsytät itseäsi turhaan.
  4. Joissakin yhdistelmähiomakoneissa on myös nopeudensäätötoiminto. Se helpottaa eri materiaalien hiomista merkittävästi. Käytettävää nopeutta kannattaa testata johonkin hukkapalaan aina ennen työn aloittamista, jotta löydät oikean nopeuden varsinaista työtä varten.
  5. Yhdistelmähiomakoneisiin on saatavilla paljon erilaisia tarvikkeita. Työhön parhaiten sopivimman tarvikkeen valitseminen onkin itse asiassa se kaikista tärkein asia.