9 välinettä ja työkalua, joita tarvitaan jokaisen pihan hoitoon

84% of 100%
Haluatko varmistaa, että pihasi näyttää upealta, mutta välineiden ja työkalujen valtava valikoima saa pääsi pyörälle? Nämä 9 välinettä ja työkalua sinulta täytyy löytyä varastostasi.
 1. Ruohonleikkuri

  Jos pihallasi on nurmikkoa, osta juuri sille sopivin ruohonleikkuri. Käsikäyttöinen kelaruohonleikkuri sopii hyvin pieni- ja keskikokoisille pihoille. Nurmikon leikkaamiseen kuluu kuitenkin hieman enemmän aikaa käsikäyttöisellä leikkurilla. Sähköllä tai bensalla toimivalla leikkurilla työ hoituu paljon nopeammin.
 2. Viimeistelyleikkuri

  Viimeistelyleikkuri eli trimmeri on kätevä laite, jos sinun täytyy siistiä seinien, aitojen ja kukkapenkkien vieressä olevia alueita – tai nurmialueen reunoja. Eli periaatteessa kaikki sellaiset paikat, joihin tavallisella ruohonleikkurilla ei pääse. Viimeistelyleikkuri sopii erinomaisesti myös pienten ja epätasaisten nurmialueiden leikkaamiseen.
 3. Pensasleikkuri

  Jos pihallasi on pensasaita tai pensas, se kannattaa leikata säännöllisin väliajoin. Kun käytät sähkökäyttöistä pensasleikkuria, työ sujuu paljon nopeammin ja helpommin. Kun käytät sähkökäyttöistä pensasleikkuria, käytä oman turvallisuutesi vuoksi aina suojalaseja ja -käsineitä.
 4. Oksasakset

  Oksasakset ovat juuri oikea työkalu pensaiden, puiden ja muiden kasvien oksien leikkaamiseen. Oksasaksilla voi leikata ohuita ja keskipaksuja oksia. Leikkaaminen sujuu helpommin, kun varmistat että sakset ovat aina terävinä. Karkaistusta teräksestä valmistetut terät pysyvät terävinä pisimpään ja tarvitsevat siksi vähiten huoltoa.
 5. Sähköinen rikkakasviharja

  Terassin laattojen väliin ilmestyviä rikkaruohoja ei voi välttää. Ne kannattaa kuitenkin poistaa mahdollisimman nopeasti ja helposti – ja ilman torjunta-aineita ja turhaa selän rasitusta. Sähköinen rikkakasviharja on todella kätevä laite tähän hommaan. Sen tukeva harja poistaa rikkakasvit tarkasti laattojen välistä.
 6. Lehtipuhallin

  Onko pihallasi paljon lehtiä? Haluatko siivota ne nopeasti? Kokeile lehtipuhallinta/-imuria. Lehtipuhaltimella/-imurilla voi imeä ja silputa (pudonneiden lehtien lisäksi) myös pieniä leikkausjätteitä. Jätteet kerääntyvät pussiin, josta ne on helppo heittää pois. Näin piha on paljon helpompi pitää siistinä ja puhtaana.
 7. Puutarhaleikkuri

  Onko pihallasi puksipuu? Se kannattaa leikata siihen tehtävään tarkoitetulla leikkurilla. Pensasleikkuri sopii hieman rankempaan karsimiseen ja oksasakset pienten oksien leikkaamiseen. Akkupuutarhaleikkurit ovat puolestaan sopivat täydellisesti puksipuiden leikkaamiseen.
 8. Painepesuri

  Painepesuri on ehdoton hankinta, jolla peset terassin, pihakalusteet, työkalut ja auton. Painepesureissa on usein erilaisia paineasetuksia, ja vesisuihkun leveyttä voi säätää kapeasta ja tehokkaasta suihkusta leveään sumutukseen. Se on siis täydellinen apuväline monenlaisiin ulkosiivouksiin.
 9. Silppuri

  Silppuri on todella kätevä laite oksien ja muun puutarhajätteen silppuamiseen. Puutarhajätteiden silppuaminen vähentää huomattavasti niiden tilantarvetta, niin että ne on helppo hävittää tai käyttää kompostoinnissa.

Arvosana

Arvostele tämä vaiheittainen ohje.

9 välinettä ja työkalua, joita tarvitaan jokaisen pihan hoitoon

4.2
4.2 of 5

25 yhteensä

 • 5
  15
 • 4
  6
 • 3
  1
 • 2
  1
 • 1
  2