Hortensioiden leikkaaminen

54% of 100%

Hortensia on vahva ja helppohoitoinen pensas. Se kukkii kuuden kuukauden ajan, ja sitä voi käyttää jopa pensasaitana. Hortensioiden leikkaamisessa on tärkeää huomata, että ne voidaan jakaa kahteen ryhmään: vanhoista versoista kukkiviin ja uusista versoista kukkiviin.

Arvasit ihan oikein: ensin mainittu kukkii edellisenä vuonna valmistelluista versoista. Nämä hortensiat voidaan leikata ennen talvea (kukkimisen jälkeen) tai talven jälkeen (ennen maaliskuuta). Jos leikkaat ne keväällä, niihin ei tule niin paljon kukkia.

Uusista versoista kukkivien hortensioiden kukat tulevat keväällä kasvaviin oksiin, jotka jatkavat kasvamista leikkaamisen jälkeen. Nämä hortensiat voidaan leikata varhain keväällä.

 1. Millä välineillä hortensiat kannattaa leikata?

  Hortensioiden leikkaaminen on melko helppoa. Hortensioiden kukat ja oksat voi leikata koukkuteräisillä oksasaksilla.
 2. Miten hortensiat kannattaa leikata?

  Vanhoista versoista kukkivat hortensiat leikataan katkaisemalla kaikki kuolleet latvukset heti ylimpänä olevien tuuheiden ja terveiden kukintojen yläpuolelta. Vanhoista versoista kukkivat hortensiat kannattaa suojata hyvin yöpakkasilta, etteivät uudet kukinnot jäädy. Voit suojata hortensian peittämällä sen kokonaan kasveille tarkoitetulla suojakankaalla tai kuplamuovilla. Poista suojakangas tai kuplamuovi heti kun pakkaset ovat päättyneet.

  Uusista versoista kukkivien hortensioiden kuolleita latvuksia ei tarvitse leikata syksyllä. Uudet kukat kehittyvät samaan oksaan kuolleiden latvusten alapuolelle, joten kuolleet latvukset suojaavat uusia kukintoja pakkaselta. Kuolleet kukinnot voidaan leikata pois alkukeväällä, jotta uudet kukat mahtuvat kasvamaan paremmin.

Arvosana

Arvostele tämä vaiheittainen ohje.

Hortensioiden leikkaaminen

2.7
2.7 of 5

266 yhteensä

 • 5
  58
 • 4
  45
 • 3
  26
 • 2
  25
 • 1
  112