Hyllyjen asennus

84% of 100%

Erilaiset hyllyt, kuten kirjahylly, tarjoavat ylimääräistä varastotilaa ja ne toimivat myös koristeena. Voit rakentaa monen kokoisia ja värisiä hyllyjä haluamastasi materiaalista. Voit käyttää luovuutta myös hyllykannattimissa – niiden ei tarvitse välttämättä olla samanlaiset kuin esimerkin kulmakannattimet.

Huomioitavat seikat
Varmista, ettei seinän sisällä ole vesi- tai kaasuputkia tai sähköjohtoja porauskohdassa. Seinän sisällä olevien putkien ja johtojen paikantamiseksi on saatavana tarkoitukseen suunniteltuja elektronisia tunnistimia.

 1. Oikean paikan etsiminen hyllylle

  Päätä ensin, mihin haluat sijoittaa hyllyn ja mitä haluat asettaa sen päälle. Kirjojen säilytykseen tarkoitettu hylly on eri syvyinen kuin kasveille ajateltu hylly. Valitse oikean kokoinen hylly ja kannattele sitä seinää vasten paikassa, johon haluat kiinnittää sen. Vaaita hylly vaakatasoon vesivaa'alla ja merkitse alareunan kohta seinään.

 2. Mikä on oikea määrä hyllynkannattimia?

  Jos sinun täytyy porata laattoihin, tarkista ensin, onko mahdollista kiinnittää hylly siten, että laattojen väleihin poraaminen riittäisi. Näin laatat pysyvät ehjinä ja levy tulee varmasti vaakasuoraan. Jos et voi välttää laattoihin poraamista, merkitse reiän paikka maalarinteipistä tehdyllä ristillä. Tämä estää poran luiskahtamisen. Poraa reikä hieman syvemmäksi kuin seinätulpan pituus on, koska seinätulppa täytyy upottaa laatan taakse. Tämä estää laattaa halkeamasta, kun kiristät ruuvin.

 3. Mikä on oikea määrä hyllynkannattimia?

  Hyllyn painoa kannattelee vähintään kaksi seinään ruuvattua hyllynkannatinta. Älä sijoita niitä liian etäälle toisistaan, jotta hylly ei painu keskeltä. Hyllynkannatinten lukumäärä riippuu hyllyn pituudesta ja hyllylle asetettavien tavaroiden painosta. Jos hylly on 16 mm:n lastulevyä, oikea kannatinväli on 40–60 cm. Jos hylly on 18 mm:n massiivipuuta tai MDF-levyä, oikea kannatinväli on 50–70 cm. Jos hylly on 18 mm:n vaneria, kannatinväli voidaan venyttää jopa 90 cm:iin.

 4. Reikien paikkojen merkitseminen seinään

  Aseta tuen yläosa edellä vaiheessa 1 piirtämäsi lyijykynäviivan kohdalle. Kun olet merkinnyt ensimmäisen reiän, tarkista, että tuki on pystysuorassa ja merkitse sitten muut reiät. Merkitse muiden kannatinten reiät samalla tavoin.

 5. Mitä ruuveja ja kiinnitystulppia mikäkin seinätyyppi edellyttää?

  Käytä aina seinämateriaalille sopivaa poranterää. Kiinnitä pienet kannattimet 45x4 mm:n ruuveilla ja suuret kannattimet 45x6 mm:n ruuveilla. Jos asunnossasi on kennorakenteiset seinät, jotka on valmistettu kipsilevystä tai kevytbetonista, sinun on käytettävä erityisiä kiinnitystulppia.

 6. VINKKI!

  Voit estää hyllyä taipumasta esimerkiksi raskaiden kirjojen painosta kiinnittämällä hyllyn etuosaan ylimääräisen puuriman. Tämä antaa hyllylle jykevämmän ulkoasun, minkä lisäksi se jäykistää ja tukevoittaa hyllyä.

Arvosana

Arvostele tämä vaiheittainen ohje.

Hyllyjen asennus

4.2
4.2 of 5

219 yhteensä

 • 5
  143
 • 4
  33
 • 3
  8
 • 2
  12
 • 1
  23