Johtojen piilottaminen

80% of 100%

Johdot on hyvä piilottaa näkyviltä siistin yleisvaikutelman vuoksi ja ettei kukaan kompastu niihin. Se voidaan tehdä monin eri tavoin. Voit sahata seinään kanavan, asettaa putken tai kourun seinän sisään ja viedä kaapelit sen läpi. Voit myös porata reiän seinään ja viedä johdot toisella puolella olevaan huoneeseen, missä ne eivät ehkä häiritse niin paljon. Yksinkertaisempi vaihtoehto on käyttää kaapelikouruja tai onttoja jalkalistoja. Ne on helppo asentaa, ne ovat kauniita ja lopputulos on siisti.

 1. Ontot jalkalistat

  Ontot tai joustavat jalkalistat soveltuvat erinomaisesti johtojen piilottamiseen, ja ne asennetaan seinässä olevaan kiinnityslistaan. Niitä on saatavana lähes kaikissa lattialaminaattiväreissä sisältäen sisänurkat, ulkonurkat ja päätykappaleet.

 2. Miten kiinnittäminen hoituu?

  Kiinnityslista ja itse jalkalista voidaan kiinnittää teräsnauloilla, ruuveilla tai liimalla. Liiman etuna on se, ettei näkyviin jää rumia nauloja tai ruuvinkantoja. Ruuvien etuna on irrotettavuus, ja jalkalista voidaan tarvittaessa irrottaa helposti myöhemmin toisen johdon lisäämistä varten.

 3. Katkaiseminen oikeaan mittaan

  Mittaa huolellisesti tarvittava jalkalistan pituus ja katkaise osat oikeaan mittaan siten, että nurkkiin tulee 45° kulma. Katkaise ensin jalkalistan kulma ennen päädyn oikeaan mittaan katkaisua, sillä jos kulmassa tulee virhe, voit vielä korjata sen.

 4. Liimaus

  Levitä jalkalistaan riittävästi rakennusliimaa. Aseta se seinää vasten ja irrota välittömästi. Anna liiman kuivua 5 minuuttia ja aseta sitten jalkalista uudelleen seinää vasten. Naputa paikalleen. Jalkalista on nyt tukevasti asennettu.
  Huomautus: jotkut rakennusliimat tarttuvat heti, joten lue ohjeet ensin huolellisesti!

 5. Kiinnitä paikalleen naputtamalla

  Naputa jalkalista tukevasti paikalleen kumivasaralla ja puukappaleella, jotta se ei vaurioidu ja ettei sinun tarvitse lyödä vasaralla suoraan jalkalistaa vasten.

 6. Kiinnikkeillä varustetut jalkalistat (vaihtoehtoinen tyyppi)

  Tässä jalkalistassa on enemmän tilaa takana, ja se kiinnitetään paikalleen erityisillä kiinnikkeillä. Johtotilassa on erilliset kanavat verkkovirtajohdoille ja matalajännitteisille johdoille.

 7. Itsekiinnittyvät johtokourut (vaihtoehtoinen tyyppi)

  Jos haluat vain piilottaa muutaman johdon, jotka eivät ole liian paksut, voit käyttää itsekiinnittyviä johtokouruja. Ne ovat käteviä käyttää ja ne sulautuvat sisustukseen, erityisesti kun ne kiinnitetään valkoista jalkalistaa vasten. Ne eivät kuitenkaan korvaa jalkalistaa, koska ne eivät suojaa seinää millään tavoin.

 8. Lattiaan kiinnitettävät kourut (vaihtoehtoinen tyyppi)

  Lattiaan kiinnitettävät kourut soveltuvat esimerkiksi kynnyksen peittämiseen. Saatavana on eri kokoisia ja tyyppisiä kouruja.

 9. Seinäkourut (vaihtoehtoinen tyyppi)

  Seinäkourut soveltuvat erinomaisesti (koti-) konttoreihin ja niihin voidaan kiinnittää seinäkatkaisijoita ja pistorasioita. Etuna on, että matalajännitekaapelit, kuten antenni-, internet-, puhelin- ja SCART-kaapelit kulkevat erillisessä kanavassa. Tämä on turvallisempaa ja aiheuttaa todennäköisesti vähemmän häiriöitä.

Arvosana

Arvostele tämä vaiheittainen ohje.

Johtojen piilottaminen

4
4 of 5

1345 yhteensä

 • 5
  693
 • 4
  282
 • 3
  135
 • 2
  101
 • 1
  134