Keinun tekeminen

86% of 100%

Lasten rakastaman keinun rakentaminen onnistuu helposti näiden selkeiden vaiheittaisten ohjeiden avulla. 

Keinu on valmistettu ympäristöystävällisesti tuotetusta puusta, joten se näyttää hyvältä jokaisessa pihassa. Pystypuut ovat noin 70 x 70 mm:n paksuisia ja yläpalkki on paksuudeltaan noin 70 x 140 mm, mikä takaa vankan rakenteen. Varmista keinua rakentaessasi, että se on tarpeeksi tukeva, jotta sillä voi leikkiä turvallisesti. Huolehdi, että keinun alla on pehmeä alusta, joka pehmentää iskua, jos lapset sattuvat putoamaan keinusta.

Tarvittavat materiaalit
- Silmukkaruuveja
- M12-kokoisia muttereita
- Aluslaattoja
- Karbiinihakoja
- Köyttä
- Ulkokäyttöön soveltuvaa puuta tai kovapuuta:

Palkkien paksuudet: pystypuut 70 x 70 mm, yläpalkki 140 x 70 mm, poikkipuut 150 x 22 mm. Istuimen koko: 450 x 250 x 22 mm.
 

 1. Keinun mitat

  Keinun korkeudeksi, leveydeksi ja syvyydeksi tulee 270 cm. Muista, että pystypuiden kokonaispituuksien on oltava 310 cm, koska ne upotetaan keinun tukevuuden takaamiseksi 40 cm:n syvyyteen maahan.

 2. Keinun pystypuut

  Aloita asettamalla 2 pystypuuta, joiden molempien pituus on 310 cm, vasemmalle puolelle 60°:n asteen kulmaan. Kaksi pystypuuta muodostavat yhdessä 310 cm leveän alustan kanssa tasasivuisen kolmion (jonka kaikki sivut ovat yhtä pitkät).

 3. Pystypuiden kokoaminen

  Jotta saamme koottua pystypuut ennen yläpalkin asennusta, teemme välikappaleen (A), jonka poikkihalkaisija on sama kuin yläpalkilla. Tämä välikappale varmistaa, että yläpalkki sopii täydellisesti pystypuiden yläpäissä oleviin aukkoihin.

  Sovita pystypuiden yläosat siististi toisiinsa ja sahaa yläpäät pois 60°:n kulmassa. Aseta välikappale pystypuiden väliin ja asenna ylempi poikkipuu paikoilleen. Sahaa ylempi poikkipuu (E) kun olet asettanut sen niin, että yläpalkki nojaa siihen, kun poistat välikappaleen. Kiinnitä poikkipuu paikoilleen neljällä mutterilla ja pultilla, joiden välissä on aluslevyt. Lukitse jokainen mutteri ylimääräisellä lukkomutterilla, joka on kiristetty päinvastaiseen suuntaan kuin mutteri.

 4. Alemman poikkipuun asentaminen

  Jotta keinu ei pääse vääntymään ja notkumaan, pystypuiden väliin asennetaan ylimääräinen (alempi) poikkipuu (B), jonka leveys on 22 x 150 mm. Se pitää paikoillaan vinon tukipuun (C), jota vasten yläpalkki (D) nojaa. Tee tällainen tukirakenne keinun vasemmalle ja oikealle puolelle.

 5. Oikean pystypuun kokoaminen

  Kokoa samalla tavalla myös oikea pystypuu, johon tulee alempi ja ylempi poikkipuu. Tämä on siis vasemman pystypuun peilikuva, mutta poikkipuut ovat keinun sisäpuolella.

 6. Yläpalkin asentaminen

  Asenna yläpalkki pystypuiden yläpäiden aukkoihin ja poraa reiät yläpalkin ja ylemmän poikkipuun läpi. Poikkipuut asennetaan keinun sisäpuolelle. Kiinnitä yläpalkki pystypuihin muttereilla, pulteilla ja aluslevyillä. Kiinnitä lopuksi ylimääräiset lukkomutterit ja kiristä ne päinvastaiseen suuntaan kuin mutterit. Tee sama keinun oikealla puolella.

 7. Vinon tukipuun asentaminen

  Ota kooltaan 150 x 22 mm oleva lauta, jonka pituus on noin 60 cm, ja sahaa molemmat päät noin 45 asteen kulmaan. Asenna sitten kaksi vinoa tukipuuta yläpalkin alle sekä vasemmalle että oikealle puolelle, ja kiinnitä yläpalkki paikoilleen muttereilla, pulteilla ja aluslevyillä.

 8. Keinun vakauttavien lankkujen asentaminen

  Jotta pystypuista saadaan mahdollisimman vakaat, keinun molemmille puolille asennetaan vakauttavat laudat. Tähänkin voidaan käyttää 150 x 22 mm kokoisia lautoja.

 9. Keinun pystypuiden upottaminen maahan

  Keinun pystypuut täytyy upottaa turvallisuuden varmistamiseksi maahan. Ruuvaa kummankin pystypuun pohjaan useita pultteja ennen pystypuiden upottamista, jotta ne ankkuroituvat lujasti, kun reiät täytetään betoniseoksella.

  Kaiva lapiolla tai pystykairalla kapea noin 40 cm syvä reikä. Voit kiinnittää pystypuut paikoilleen betoniseoksella, jossa on 1 kg karkeaa hiekkaa, 1 kg soraa ja 0,5 kg sementtiä. Voit käyttää myös pikabetonia – kaada se suoraan pussista reikään ja kaada vettä päälle.

 10. Tarkista, että pystypuut ovat oikeassa asennossa

  Kun kaadat betoniseosta, varmista että keinun pystypuut ovat oikeassa asennossa. Tarkista vesivaa'an avulla, että yläpalkki ja vakauttavat laudat ovat vaakasuorassa ja että ne sekä pystypuut ovat yhdensuuntaiset ja oikeassa asennossa. Polje neljän pystypuun ympärillä oleva maa lopuksi tukevasti paikoilleen.

 11. Keinun tukirenkaat

  Kiinnitä keinuja kannattelevat silmukkaruuvit yläpalkkiin niin, että ne ovat yläpalkin keskeltä katsottuna tasaisesti 50 cm:n välein. Poraa reiät neljälle silmukkaruuville. Kiinnitä ruuvit muttereilla, pulteilla ja aluslevyillä ja asenna ylimääräiset lukkomutterit kiristämällä ne päinvastaiseen suuntaan kuin mutterit. Kiinnitä silmukkaruuvit samaan linjaan ja kiristä ne ruuvimeisselillä, joka on työnnetty silmukan läpi.

 12. Keinun puinen istuin

  Käytä kuhunkin keinun istuimeen kahta 450 mm pituista lautaa (125 x 22 mm). Kiinnitä ne toisiinsa istuinten päätyjen ylä- ja alapuolelta samanlaisilla laudoilla, joiden pituus on 250 mm. Näin istuinten mitoiksi tulee 250 x 450 mm. Poraa istuimiin neljä reikää tukiköysiä varten. Pujota köysi isona silmukkana karbiinihakojen ja istuinten reikien läpi ja solmi neljä vahvaa solmua istuinten alle. Varmista, että solmut ovat tarpeeksi isoja, jotta ne kestävät istuinten ja keinujien painon. Karbiinihakojen ansiosta köydet on helppo kiinnittää ja irrottaa jatkossa.

 13. VINKKI!

  Voit käyttää kannattimina myös erikoisvalmisteisia keinukoukkuja. Muista joka tapauksessa tarkistaa rakenteet säännöllisesti ja vaihtaa silmukkaruuvit tai koukut aina tarvittaessa.

Arvosana

Arvostele tämä vaiheittainen ohje.

Keinun tekeminen

4.3
4.3 of 5

1007 yhteensä

 • 5
  669
 • 4
  165
 • 3
  59
 • 2
  40
 • 1
  74