Kissaluukun asennus

86% of 100%

Jos olet kissaihminen, joudut todennäköisesti avaamaan kissallesi ovea vähän väliä. Kissaluukku on turvallinen ja kätevä ratkaisu, jonka voit helposti asentaa oveen itse.

 1. Mittaa kissasi

  Kaikki kissat eivät ole samankokoisia. Kissaluukun on oltava oikealla korkeudella lattiasta, jotta kissa voi kulkea sisään ja ulos. Kissaluukun keskimääräinen korkeus on 15 cm lattian yläpuolella. Tämä on myös kissan mahan keskimääräinen korkeus. Merkitse oikea korkeus kahteen pisteeseen, jotta linjasta tulee suora.

 2. Oikean paikan valitseminen

  Useimmat kissanomistajat asentavat kissaluukun oven keskelle. Merkitse tätä varten ensin oven keskikohta.

 3. Kohdan merkitseminen

  Useimmat kissaluukut toimitetaan paperimallin kanssa, jonka avulla on helppo tarkistaa, mihin reiät on tarkoitus porata aukon sahaamista varten. Varmista, että mallin keskipiste on oven keskellä. Kiinnitä malli paikalleen teipillä.

 4. Valitse oikea poranterä

  Poranterän halkaisijan on oltava hieman suurempi kuin pistosahan terän leveyden, jotta voit pyörittää terää vapaasti poratussa reiässä. Käytä suojalaseja ja varmista, ettei mikään vaatekappale roiku sahanterän lähellä, kun sahaat.

  Poraa reiät
  Poraa reikä mallin jokaiseen nurkkaan. Nämä reiät ovat kissaluukun aukon nurkat. Merkitse vaaka- ja pystyviivat suoraan oveen.

 5. Sahaa aukko

  Varmista ennen sahauksen aloittamista, että ovi on kiinni. Ota tukeva työskentelyasento ja aseta pistosahan terä yhteen rei'istä. Pidä terä tasaisesti ovea vasten ja varmista, ettei se liiku ylös eikä alas sahaamisen aikana. Työskentele rauhallisesti, kun sahaat. Seuraa viivoja huolellisesti ja sahaa mahdollisimman suorat linjat porattujen reikien välillä.

 6. Vanhan puukappaleen käyttäminen uudelleen

  Kun olet sahannut aukon irti viivoja pitkin, irrota sisäpuolinen puukappale reiästä. Jos et ole ostanut valmista kissaluukkua, voit tehdä oman kissaluukun tästä puukappaleesta.

  Viimeistely
  Viimeistele reiän sisäreunat hiomapaperilla ja poista pöly pölynimurilla.
  Aseta kissaluukun etuosa reiän päälle ja tarkista, että luukku liikkuu vapaasti.

 7. Merkitse kiinnitysreiät

  Kun olet sijoittanut kissaluukun etuosan suoraan oveen, voit merkitä kiinnitysreikien paikat jokaiseen neljään nurkkaan.

  Poraa kiinnitysreiät
  Poraa kiinnitysreiät oven läpi jokaiseen paikkaan, jonka olet merkinnyt oveen. Varmista, että pidät poraa täysin vaakasuunnassa.

  Kiinnitä kissaluukun ulkopuolinen osa paikalleen
  Kannattele kissaluukun sisäosaa paikallaan neljän reiän kohdalla ja työnnä pitkät ruuvit reikien läpi. Seuraavaksi avaa ovi ja aseta kissaluukun ulkopuolinen osa esiin työntyvien ruuvien läpi paikalleen. Saatavana on erilaisia kissaluukkuja, ja niiden kiinnitystapa voi vaihdella.

 8. Kiinnitä kissaluukku paikalleen

  Kiinnitä mutteri sormitiukkuuteen pitämällä kiinnitysmutteria yhdessä kädessä ja ruuvimeisseliä toisessa. Toista samat vaiheet kolmelle muulle mutterille. Kun olet kiinnittänyt kaikki neljä mutteria, tarkista, että kissaluukun alareuna on täysin vaakasuorassa. Kiristä lopuksi kaikki mutterit oikealle kireydelle.

 9. Rakenna oma kissaluukkusi

  Voit myös siistiä ja viimeistellä ovesta irrotetun puulevyn ja käyttää sitä kissaluukkuna. Kiinnitä yläreunaan puurunko, jossa on kaksisuuntaiset saranat, jotta kissaluukku avautuu molempiin suuntiin. Voit kiinnittää puulistan luukun alareunaan lisäpainoksi.

Arvosana

Arvostele tämä vaiheittainen ohje.

Kissaluukun asennus

4.3
4.3 of 5

455 yhteensä

 • 5
  322
 • 4
  59
 • 3
  22
 • 2
  10
 • 1
  42