Koirankopin tekeminen

70% of 100%

Jos koirasi viettää paljon aikaa ulkona, sillä tulisi olla oma paikka, johon se voi mennä suojaan sateelta, tuulelta ja auringonpaisteelta. Koirankopin rakentaminen on itse asiassa aika helppoa. Muista tehdä oikean kokoinen koirankoppi omalle koirallesi! Isompi ei ole aina parempi, koska koirat tuntevat olonsa turvalliseksi pienessä tilassa. Sopivan kokoinen koirankoppi auttaa säilyttämään koiran kehonlämmön.

Huomioitavat seikat
Tässä esimerkissä tehdään koirankoppi keskikokoiselle ja noin 20 kiloa painavalle koiralle. Teemme koirankopin puusta, koska puulla on luonnostaan hyvät eristysominaisuudet, joiden ansiosta koirankoppi pysyy kesällä viileänä ja talvella lämpimänä. Käytä koirasi turvallisuuden vuoksi aina jämäköitä ja kestäviä materiaaleja. Teemme nyt koirankopin, jossa on kiinteä pohja, koska se on koiran kannalta mukavampi ja hygieenisempi vaihtoehto.

Tämä yksinkertainen A-kehikon ympärille rakentuva koirankoppi on helppo tehdä. Rakentamiseen kannattaa käyttää ulkokäyttöön tarkoitettua puuta, koska koirankoppi joutuu kaikenlaisten olosuhteiden armolle. Vettä hylkivä vaneri, epoksipinnoitetut levyt ja kyllästetty puu ovat kaikki sopivia materiaaleja. Suosittelemme käyttämään FSC-hyväksyttyä ulkokäyttöön sopivaa puuta. Se on kyllästetty ympäristöystävällisellä menetelmällä, joten sitä ei tarvitse käsitellä erikseen.

Tarvittavat materiaalit
Seuraavassa annetut mitat ovat tarkoitettu vain ohjeeksi. Voit muuttaa osien pituutta, leveyttä ja korkeutta koirasi koon mukaan.

Alakehikko: Neljä 44×44 mm:n paksuista ja noin 100 cm pitkää puuta  

A-kehikko:
- Pystypuiksi neljä 28×58 mm:n paksuista ja noin 100 cm pitkää puuta
- Yksi 44×44 mm:n paksuinen ja noin 120 cm pitkä puu katon harjapalkiksi

Lattialevy:
- epoksipinnoitettua 12 mm:n paksuista vaneria, noin 100x100 cm
- 4 lyhyttä noin 12 cm:n mittaista ja 90x90 mm leveää palikkaa kopin jaloiksi

Katto:
- 14 lautaa, kooltaan 125x22 mm ja pituudeltaan noin 120 cm
- oviaukon kulmalaudat: leveys 75x20 mm, 2x noin 130 cm pituista puuta ja 2x noin 170 cm pituista puuta

Takaseinä: tehdään ponttilaudoista ja sahataan kolmion muotoon

Etuseinä: sahataan kolmion muotoon ja tehdään oviaukko

Tarvitset myös:
- 18 mm:n paksuisia ja hyötyleveydeltään 120 mm:n kokoisia ponttilautoja = 2 x 6 noin 1 000 mm:n pituista lautaa (Jos käytät käsittelemätöntä puuta, se täytyy maalata tai lakata ettei se lahoa.)
- 4 pituudeltaan noin 1 000 mm:n mittaista liitospalaa
- 20 mm:n levyisiä kulmalautoja

 1. Alakehikko

  Ensin täytyy rakentaa alakehikko. Aloita esiporaamalla reiät kaikkiin puihin, jotka kiinnitetään myöhemmin ruuveilla paikoilleen. Näin puut eivät halkea kiinnitettäessä. Tee piirroksen mukainen kehikko neljästä 44×44 mm:n paksuisesta puusta. Aseta kehikon alle neljä puupalaa, jotka pitävät kehikon irti maasta.

 2. A-kehikot

  Kokoa koirankopin A-kehikot kolmion muotoon. Sahaa kolmion alalaitaan tuleva pää 60 asteen kulmaan ja ylös tuleva pää 30 asteen kulmaan. Kiinnitä sitten kolmion alalaidat muodostavat puut toisiinsa galvanoiduilla (tai ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla) ruuveilla.

 3. Katon harjapalkki

  Jatka kehikon kokoamista liittämällä kaksi A-kehikkoa toisiinsa 120 cm:n pituisella harjapalkkipuulla kuvan mukaisella tavalla. Varmista, että kolmionmuotoiset A-kehikot ovat kohdakkain. Tarkista vesivaa'an avulla, että A-kehikot ovat pystysuorassa ennen kuin kiinnität katon harjapalkin ruuveilla paikoilleen.

 4. Lattialevy

  Sahaa levyn kaikkiin neljään kulmaan lovi pystypuita varten. Aseta lattialevy pystypuiden väliin ja kiinnitä se ruuveilla paikoilleen. Suurenna lattialevyssä olevia esiporattuja reikiä upotusporanterällä niin, että kartioupotettavat ruuvit tulevat samaan tasoon levyn pinnan kanssa.

 5. Katon tekeminen vesitiiviiksi

  Jos haluat tehdä koirankopistasi täysin vesitiiviin, aseta A-kehikon päälle paksu muovi ja kiinnitä se niiteillä paikalleen. Seuraavassa vaiheessa teemme koirankopin katon.

 6. Katon asentaminen

  Rakenna katto limittäin aseteltavista 165x22 mm:n kokoisista laudoista. Kiinnitä ensimmäinen lauta ruuveilla paikoilleen kehikon yläreunaan. Aseta laudan alle kiilapala, jotta voit liu'uttaa seuraavan kattopaneelin tämän laudan alle. Näin katto pysyy tukevasti paikoillaan, eikä koirankopin sisään pääse vettä. Jos haluat tehdä irrotettavan kattopaneelin, tee kehikko 75x20 cm:n kokoisista laudoista, ja kiinnitä limittäin aseteltavat vaakalaudat ruuveilla paikoilleen.

 7. Koirankopin takaseinä

  Kokoa etu- ja takaseinät erikseen kiinnittämällä kuusi ponttilautaa toisiinsa. Varmista, että jokainen ponttiliitos tulee napakasti paikoilleen. Kiinnitä kehikon tukipuut toisiinsa 60 asteen kulmassa (A-kehikon muodon mukaisesti) niin, että kumpaankin seinään tulee 2 liitospalaa (B). Näiden liitospalojen tulee olla A-kehikon sisäpuolella, joten jätä riittävästi tilaa. Kiinnitä ylälauta erikseen ruuveilla.

 8. Kolmion muotoon sahaaminen

  Piirrä viistoviivat ylimmän laudan keskikohdasta alimman laudan molempiin päihin. Sahaa takaseinä käsisirkkelillä A-kehikon muodon mukaiseksi kolmioksi ja kiinnitä se ruuveilla paikoilleen.

 9. Etuseinä

  Piirrä oviaukko niin, että se ulottuu etuseinän ensimmäisestä laudasta neljänteen lautaan. Varmista, että oviaukko tulee koirankopin keskelle. Oviaukon yläreunan muoto noudattaa katon muotoa, eli tulee 60 asteen kulmaan. Poraa yläkulmien reiät etukäteen. Näin pistosahaa on helpompi kääntää. Sahaa oviaukko loppuun piirtämäsi viivan mukaisesti. Vahvista etuseinää kiinnittämällä liitospalat paikoilleen ruuveilla keskikohdan ylä- ja alapuolelta.

 10. Koirankopin kokoaminen

  Kokoa koirankoppi asettamalla etu- ja takaseinät paikoilleen ja ruuvaamalla ne kiinni alakehikkoon. Saat parhaan lopputuloksen, kun esiporaat ruuvien reiät ja käytät kartioupotettuja ruuveja. Viimeistele koirankoppi kiinnittämällä vielä kulmalistat oviaukon ympärille.

Arvosana

Arvostele tämä vaiheittainen ohje.

Koirankopin tekeminen

3.5
3.5 of 5

326 yhteensä

 • 5
  154
 • 4
  41
 • 3
  30
 • 2
  27
 • 1
  74