Kukkalaatikon kiinnittäminen

64% of 100%

Kukkalaatikot antavat parvekkeelle tai patiolle tuoreen ja vehreän ulkoasun nopeasti ja helposti. Työ on mukavaa ajanvietettä, ja voit nauttia sen tuloksista koko kauden.

Huomioitavat seikat
Kukkalaatikko on parvekkeen tai pation katseenvangitsija. Parhaan lopputuloksen saat käyttämällä kukkalaatikkoa, joka sopii kokonsa puolesta aiottuun sijoituspaikkaan. Suuri kukkalaatikko harvoin näyttää sopusuhtaiselta pienellä parvekkeella, kun taas liian pieni kukkalaatikko voi jäädä huomaamatta.

 1. Minne kiinnitän sen?

  Jos haluat asentaa kukkalaatikoita asunnon parvekkeelle, tarkista ensin mahdolliset rakennus- ja turvallisuusmääräykset koskien kukkalaatikoita. Muista, että jos kukkalaatikko aiheuttaa onnettomuuden, olet henkilökohtaisessa korvausvastuussa kolmansiin osapuoliin kohdistuvista omaisuus- ja henkilövahingoista. Varmista, että kukkalaatikko on kiinnitetty tukevasti ja ettei se pääse liikkumaan irti kiinnikkeistään sivusuunnassa.

 2. Kukkamulta ja ravinteet

  Varmista kasveja ja kukkalaatikkoa valitessasi, että juurille on riittävästi tilaa. Lisää kukkalaatikkoon ruukkukatetta, kevytsoraa tai ruukunpalasia. Tarvitset luonnollisesti myös kukkamultaa kukkalaatikoiden täytteeksi. Muutaman kuukauden jälkeen kukkamullan pintakerros alkaa kuivua ja happamoitua ja kasvien kasvu hidastuu. Lisää tässä vaiheessa laatikkoon tuoretta kukkamultaa ja järjestä kasvit uudelleen. Voit myös ostaa erilaisia kasviravinteita tai rakeita, jotka virkistävät kasveja ja pitävät ne terveinä ja hyvännäköisinä. Tarkista aluksi, että kasvit on helppo kastella ja että vesi valuu läpi hyvin.

 3. Minkälaiset kiinnitystelineet tarvitsen?

  Ulkokäyttöön tarkoitettujen kiinnitystelineiden on oltava muovipinnoitettuja tai galvanoituja, jotta ne eivät ruostuisi. Varmista myös, ettei kukkalaatikko pääse liikkumaan telineissään. Yleensä sinun on myös varmistettava, ettei parvekkeen kaide vaurioidu, kun asennat kukkalaatikon. Tämä tarkoittaa usein, ettei reikiä saa porata!
  Harrastajan remonttitarvikkeita myyvistä kaupoissa ja puutarhamyymälöissä on laaja valikoima erikoistelineitä kukkalaatikoiden kiinnittämiseksi.

 4. Kukkalaatikon korkeus

  Aiotko kiinnittää kukkalaatikon korkealle? Varmista silloin, että laatikon alapuolelle jää riittävästi kulkutilaa, etteivät kukkalaatikko ja siinä olevat kasvit ole kenenkään tiellä. Näin voi käydä, jos kiinnität kukkalaatikon esimerkiksi jalkakäytävän tai pihan yläpuolella olevalle ikkunalaudalle.

 5. Minkälaista kiinnitystulppaa minun tulisi käyttää?

  Jos kiinnität useita kukkalaatikoita, yritä linjata ne keskenään sekä vaaka- että pystysuunnassa. Näin ne näyttävät siistimmältä. Merkitse ensimmäinen reikä, aseta vesivaaka vaakasuoraan ja merkitse sitten seuraava reikä. Jos kiinnität kukkalaatikoita tiiliseinään, poraa reiät tiilien välisiin saumoihin. Voit merkitä pidempiä pituuksia käyttämällä apuna lautaa, jonka päälle vesivaaka asetetaan. Kiviseinässä voit käyttää yleismallista 6 mm:n kiinnitystulppaa. Raskaat kukkalaatikot edellyttävät 8 mm:n poranterää ja samankokoisia kiinnitystulppia. Hyvin raskaita kukkalaatikoita kiinnitettäessä on parasta käyttää seinäankkureita.

Arvosana

Arvostele tämä vaiheittainen ohje.

Kukkalaatikon kiinnittäminen

3.2
3.2 of 5

107 yhteensä

 • 5
  40
 • 4
  15
 • 3
  7
 • 2
  10
 • 1
  35