Lisähyllyn kiinnitys vaatekaappiin

82% of 100%

Vaatekaapeissa ja lipastoissa on usein riittävästi tilaa tavaroille, mutta niiden tilaratkaisut eivät aina ole kovin käteviä. Voit helpottaa tavaroiden sijoittelua lisäämällä uuden hyllyn uuteen tai nykyiseen kaappiin. Jos säilytystarpeesi muuttuvat, kaappiin on helppo kiinnittää lisähyllyjä aina tarpeen mukaan.

Huomioitavat seikat

Ensin sinun on katsottava, minkälaiset hyllyt nykyisessä kaapissasi on. Yleensä ne on valmistettu viilu- tai laminaattipintaisesta lastulevystä ja niiden paksuus on 16 tai 18 mm. Hyllyt voidaan kiinnittää eri tavoin – usein yksi tai kaikki hyllyt on kiinnitetty sivuseiniin.

 1. Hyllyjen leveydet ja hyllyvälit

  Hyllyjen leveyksien ja hyllyvälien ei aina tarvitse olla yhtenäiset. Voit vaihdella niitä omien varastointitarpeidesi mukaan esimerkiksi vaihtelemalla hyllyjen syvyyttä tai lisäämällä yhden tai kaksi vähemmän syvää hyllyä.

 2. Minkälainen materiaali on sopiva?

  Astia- ja vaatekaapit valmistetaan tavallisesti lastulevystä. Usein kaapin pinnassa on viilu tai muovinen laminaattipinta. Lastulevyllä on taipumus taipua jopa kevyellä kuormalla. Voit jäykistää ja vahvistaa hyllylevyn liimaamalla tai ruuvaamalla puuriman yläpinnan etu- ja takareunoihin.

 3. Sahaaminen mittaan

  Tarkista ensin suorakulmalla, että kaapin seinät ovat suorassa kulmassa takalevyyn nähden ja että takalevy on tasainen. Mittaa ylä- tai alahyllyn leveys, jotta tiedät, minkä kokoinen uuden hyllylevyn on oltava. Voit sitten tilata valmiiksi sahatun hyllylevyn tai sahata sen itse oikeaan mittaan käsi- tai sähkösahalla.

 4. Viilun reunanauha

  Jos sahaat viilupinnoitettua lastulevyä, sahattu reuna ei jää kovin siistiksi. Voit viimeistellä sahauksen sopivalla, kiinni silitettävällä reunanauhalla. Pidä nauhaa paikallaan ja paina se kiinni kuumalla silitysraudalla, jotta se tarttuu kiinni hyllyn reunaan. Voit luonnollisesti myös peittää hyllyn itsekiinnittyvällä muovikalvolla, aikakauslehden sivuilla tai muulla sopivalla materiaalilla.

 5. Hyllylevyjen kannattimet

  Seuraava vaihe on levynkannatinten kiinnittäminen. Saatavana on erilaisia levynkannattimia – varmista, että hankit omaan kaappiisi sopivia. Yleisimpiä tyyppejä ovat:
  • Puiset kannattimet, jotka ruuvataan sivuseiniin. Nämä ovat yhtä pitkiä kuin levy on syvä.
  • Säädettävät hyllyjärjestelmät. Poraa sivuseiniin reiät (älä poraa liian syvälle) ja aseta niihin holkit, joihin työnnetään hyllyä kannattelevat tapit. Voit luonnollisesti kiinnittää tapit tai puuvaarnat suoraan sivuseiniin.
  • Kiinteät tuet tai kannattimet, jotka on kiinnitetty ruuveilla tai nauloilla sekä sivuseiniin että hyllylevyn alle.

 6. Hyllyn asettelu

  Ole huolellinen, kun merkitset kannatinten paikkoja molempiin sivuseiniin. Hylly ei välttämättä asetu vaakatasoon, jos pelkästään mittaat etäisyyden kaapin katosta tai pohjasta. Paras tapa on asettaa vesivaaka hyllylevyn päälle, kannatella sitä sivuseinien välissä ja merkitä kannattimien oikea paikka. Voit myös mitata etäisyyden kahden päällekkäisen hyllyn välillä ylemmän hyllylevyn yläpinnasta.

 7. Ruuvaaminen paikalleen

  Ruuvaa kannattimet sivuseiniin. Asettele sitten hyllylevy kannattimille ja tee naskalilla pienet reiät hyllyn alapintaan. Ruuvaa hylly paikalleen lyhyillä ja terävillä ruuveilla.

 8. Vahvistaminen

  Voit vahvistaa hyllyjä lisälistoilla, jotka on valmistettu samasta materiaalista kuin itse hyllyt. Jos kiinnität riman hyllyn etureunaan, se tekee hyllystä paksumman näköisen. Kiinnitä rima paikalleen puuliimalla käyttäen yhtä tai useampaa liimauspuristinta tai muutamaa ruuvia.

 9. VINKKI!

  Usein hyllyt kannattaa kiinnittää siten, että voit säilyttää korkeita ja matalia tavaroita vierekkäin. Näin toimimalla sinulla on aina oikea määrä hyllytilaa vapaana. Lyhyt hylly ylimääräisellä pystyjakajalla voi olla toimiva ratkaisu.

Arvosana

Arvostele tämä vaiheittainen ohje.

Lisähyllyn kiinnitys vaatekaappiin

4.1
4.1 of 5

295 yhteensä

 • 5
  177
 • 4
  53
 • 3
  14
 • 2
  9
 • 1
  42