Peilin ripustaminen

74% of 100%

Peilit sopivat kylpyhuoneen ja vessan lisäksi myös kodin muihin huoneisiin, kuten aulaan, olohuoneeseen tai makuuhuoneeseen. Tarkista, että peili sopii huoneeseen ja sisustukseen. Peili lisää huoneen tilavaikutelmaa.

Huomioitavat seikat
Ennen kuin poraat seinään reikiä, varmista, ettei seinän sisällä ole vesi- tai kaasuputkia tai sähköjohtoja porauskohdassa. Seinän sisällä olevien putkien ja johtojen paikantamiseksi on saatavana tarkoitukseen suunniteltuja elektronisia tunnistimia.

 1. Yleisohje

  Ripusta peilin keskikohta silmien tasolle. Keskimäärin tämä korkeus on 1,65 m tai hieman vähemmän, jos perheessäsi on pienikokoisia henkilöitä. Varmista, että peili on riittävän suuri, jotta se ylettyy pääsi yläpuolelle. Näin myös pidemmät henkilöt voivat käyttää sitä.

 2. Kylpyhuoneen peili

  Peili on keskeinen varuste kylpyhuoneessa ja vessassa. Peilin on oltava riittävän suuri, oikealla korkeudella ja mielellään myös valaistu. Valaisimen tulisi valaista koko peili, jos mahdollista.

 3. Lämmitettävät peilit (valinnainen)

  Jos peili on aivan huurussa suihkussa käymisen jälkeen etkä näe itseäsi, voit asentaa peiliin lämmittimen. Se asennetaan peilin taakse ja se estää kosteuden tiivistymisen.

 4. Tarkista kaikki vielä kerran, ennen kuin aloitat poraamisen

  Jos sinun on porattava reikiä kylpyhuoneen tai vessan kaakeleihin, merkitse reiän paikka rajausteipillä. Tämä estää poraa karkaamasta. Käytä vesivaakaa tai seuraa kaakelisaumaa. Tarkista, että toinen reikä on samassa vaakalinjassa ensimmäisen kanssa. Poraa hitaasti iskutoiminto poiskytkettynä. Varmista, että reikä on riittävän syvä, jotta kiinnitystulppa asettuu kokonaan seinän sisälle kaakelin taakse. Tämä estää kaakelin murtumisen, kun kiristät ruuvia. Yritä sijoittaa kaikki tarvikkeet samaan linjaan, jolloin ulkoasu on säännöllinen.

 5. Valitse oikea kiinnitystulppa

  Käytä tiili- ja betoniseinässä yleismallisia 6 mm:n kiinnitystulppia ja halkaisijaltaan samankokoista poranterää. Raskaammat peilit on suositeltavaa kiinnittää käyttämällä 8 mm:n poranterää ja sopivia kiinnitystulppia. Hyvin raskaiden peilien (yli 20 kg) kiinnitykseen on parasta käyttää metallisia ankkuripultteja.

 6. VINKKI!

 7. Peilin kiinnittäminen

  Kevyet kylpyhuonepeilit voidaan kiinnittää helposti peilikiinnikkeillä, koristepitimillä tai alumiiniprofiililla. Älä käytä silikonia – se voi olla hapanta ja syövyttää peilin pinnoitteen.

 8. VINKKI!

  Oikeanlaisella valaistuksella voit korostaa peiliä tai valaista sen pehmeästi. Tarvitset peilin lähelle pistorasian.

Arvosana

Arvostele tämä vaiheittainen ohje.

Peilin ripustaminen

3.7
3.7 of 5

314 yhteensä

 • 5
  151
 • 4
  53
 • 3
  22
 • 2
  24
 • 1
  64