Puisten ikkunapuitteiden korjaaminen

78% of 100%

Puiset ikkunapuitteet on helppo korjata, jolloin niiden käyttöikä pitenee vuosilla. Kittauksen, hionnan ja maalauksen jälkeen ikkunapuitteet näyttävät jälleen kuin uusilta.

 1. Poista lahonnut puu kokonaan

  Tarkista ensin huolellisesti, ettei lasi ole vaarassa rikkoutua työskentelyn aikana. Poista sitten laho puu vasaralla ja taltalla.

 2. Puhdista hyvin

  Varmista, että olet poistanut kaikki pienetkin lahot kohdat ikkunapuitteista. Poista kaikki lika ja roskat ja puhdista työskentelyalue huolellisesti.

 3. Korjaaminen puukitillä

  Kun kaikki on puhdasta, käsittele korjauskohta puukitillä. Se toimii sekä liima-aineena että täyteaineena. Hio kohta, kun se on kuivunut, ja levitä sitten pintakerros puukittiä, anna kuivua ja hio tasaiseksi. Tämän jälkeen voit maalata ikkunapuitteet.

 4. Suurempien osien korjaaminen

  Jos puu on lahonnut suuremmalta alueelta, on parasta vaihtaa kokonainen osa ikkunapuitetta. On suositeltavampaa poistaa vähän liikaa ehjää puuta kuin jättää osa lahonneesta puusta käsittelemättä. Yritä työstää korjauskohdan reunat mahdollisimman suoriksi ja puhdista sitten työskentelyalue huolellisesti pölynimurilla tai harjalla.

 5. Korvaavan osan tekeminen

  Tee samanlaisesta puusta uusi, saman muotoinen osa, joka mahtuu tiiviisti aukkoon.

 6. Kiinnitä korvaava osa epoksihartsilla

  Käsittele molemmat osat laimentamattomalla epoksihartsilla. Anna hartsin kovettua hieman ja kiinnitä sitten uusi osa aukkoon. Epoksihartsi toimii myös täyteaineena, joten voit käyttää sitä uuden osan ja ikkunapuitteen väliin jäävien aukkojen täyttämiseen.

 7. Hio ja maalaa

  Kun korjaustyö on suoritettu, työskentelykohta hiotaan lopuksi, jotta se on valmis maalattavaksi.

Arvosana

Arvostele tämä vaiheittainen ohje.

Puisten ikkunapuitteiden korjaaminen

3.9
3.9 of 5

361 yhteensä

 • 5
  185
 • 4
  78
 • 3
  18
 • 2
  27
 • 1
  53