Skip to content

Puutarhatyökalujen hoito ja huolto

Ulkopuolisen avun palkkaaminen työhön voi olla kallista. Oikealla asenteella voit tehdä paljon itse. Säästät aikaa ja rahaa käyttämällä käteviä vaiheittaisia ohjeita, jotka löydät SKIL-sivustolta. Nämä vaiheittaiset ohjeet on jaettu kategorioihin liittyen eri töihin kotona ja puutarhassa ja niistä löytyy selkeät ohjeistukset. Napsauta vain vaiheittaisia ohjeitamme ja pääset heti alkuun!

  1. Puutarhatyökalujen säilyttäminen

    Valitse puutarhatyökalujen ja välineiden säilytyspaikka huolellisesti. Jotkut työkalut ja välineet voivat tylsyä, jos ne jätetään lattialle lojumaan. Teräviä työkaluja on turvallisempi ja helpompi käyttää. Varmista, että kaikki työkalusi ovat puhtaita ja kuivia. Se estää niitä ruostumasta.

    Monien työkalujen mukana toimitetaan niille tarkoitettu säilytysjärjestelmä, jonka avulla ne voidaan nostaa seinälle tai kaappiin säilytystä varten. Esimerkiksi SKILin työkaluissa on ”Easy Storage (helppo säilytys)” -ratkaisu, minkä ansiosta ne on helppo laittaa säilytykseen ja tarvitsevat äärimmäisen vähän säilytystilaa. Muista käyttää näitä säilytysominaisuuksia, äläkä säilytä työkaluja liian lähellä toisiaan.

  2. Puutarhatyökalujen puhdistaminen

    Irrota työkalun virtajohto tai akku aina ennen kuin ryhdyt puhdistamaan työkalua käytön jälkeen. Harjaa ja pese lika pois ja öljyä työkalu kevyesti pehmeällä kankaalla. Voitele metalliosat säännöllisesti joko kotikäyttöön tai metalliosille tarkoitetulla voiteluöljyllä. Käsittele puiset kahvat pellavaöljyllä kahdesti vuodessa.

    Muista kuivata puhdistamasi työkalut aina huolellisesti, ettei niihin pääse muodostumaan ruostetta. Jos työkaluihin tulee ajan myötä ruostetta, voit poistaa ruosteen hienojakoisella hiomapaperilla.

  3. Leikkaustyökalujen huolellinen puhdistaminen

    Leikkaustyökalut täytyy puhdistaa huolellisesti. Näin estetään se, ettei bakteerit tai sairaudet siirry kasvista toiseen. Poista pihka ja mahla jokaisen leikkauskerran jälkeen joko puhdistusaineella tai bensiinillä. Öljyä sen jälkeen metalliosat kevyesti kankaalla ja suihkuta tarvittaessa voiteluöljyä liikkuviin osiin ja saranoihin.

  4. Puutarhatyökalujen terävänä pitäminen

    Käytä aina työhön parhaiten sopivaa välinettä. Pidä työkalut oman turvallisuutesi ja käyttömukavuuden takaamiseksi aina niin terävinä kuin mahdollista. Leikkauksiin käytettävät työkalut tylsyvät, jos niihin pääsee hiekkaa tai jos yrität leikata niillä liian paksuja oksia. Vaihda sahanterät säännöllisesti ja teroita oksa- ja raivaussakset hiomakivellä tai kirveenteroittimella kesäkauden alussa tai lopussa.

  5. Välineiden kunnossapito

    Muista pitää hyvää huolta välineistäsi, kuten sähkökäyttöisestä ruohonleikkurista tai silppurista, etteivät ne aiheuta vaaratilanteita. Tarkista aina käytön jälkeen, ettei puutarhatyökaluissasi ole taipuneita, murtuneita tai vaurioituneita osia. Jokainen vaurio tai murtuma – oli se miten pieni tahansa – voi aiheuttaa vaaratilanteen milloin tahansa. Jos puutarhatyökalusi rikkoutuu, älä yritä korjata sitä itse. Käänny ammattilaisen puoleen.

Luokitus

Arvioi tämä vaihe vaiheelta kuvaus.

Puutarhatyökalujen hoito ja huolto

4.1
4.1 of 5

68 äänten määrä

  • 5
    46
  • 4
    7
  • 3
    2
  • 2
    1
  • 1
    12