Suihkuhanan vaihtaminen

70% of 100%

Voit vaihtaa vanhan suihkuhanan helposti uuteen itse.

 1. Tuloveden katkaiseminen

  Katkaise ensin vedensyötön pääventtiili. Se sijaitsee useimmiten juuri ennen vesimittaria. Avaa tämän jälkeen vesihanat ja odota kunnes niistä ei tule enää vettä.

 2. Hanan irrottaminen

  Kun aiot irrottaa suihkuhanan, irrota ensin molemmat koristelevyt. Koristelevyjen alta paljastuu S:n muotoiset putkiyhteet. Löysä lukitusmutterit tai -renkaat, minkä jälkeen pystyt irrottamaan vanhan hanan.

 3. Kahteen putkeen kiinnitettävän sekoittimen asentaminen

  Suihkuhanat on kiinnitetty yleensä kahteen seinässä olevaan vesiputkeen. Kuuma- ja kylmävesiputki ovat yleensä 16 cm:n päässä toisistaan. Voit säätää etäisyyttä tarvittaessa S:n muotoisilla putkiyhteillä.

 4. S:n muotoiset putkiyhteet

  Kierrä S:n muotoiset putkiyhteet tulovesiputkien kierteisiin ja aseta koristelevyt yhteiden päälle. Tämän jälkeen voit kiinnittää suihkuhanan S:n muotoisiin putkiyhteisiin kiinnnitysmuttereiden ja tiivistealuslevyjen avulla. Muista pyörittää kierteiden päälle hieman teflonteippiä (mutterin kiristyssuunnan mukaisesti).

 5. Kiristä hana naarmuttamatta sitä

  Kiristä hanan kiinnistysmutterit jakoavaimella. Peitä mutterin kromiosat kankaalla, jotta niihin ei tule jälkiä. Älä käytä koskaan löysää teflonteipillä vahvistettua liitosta, koska se voi vuotaa. Avaa päävesihanan venttiili ja tarkista, ettei hana vuoda mistään kohdasta.

 6. Ammehanat

  Kylpyammeiden hanoissa on yleensä toinen liitin käsisuihkulle. Näissä hanoissa on myös säätönuppi, jolla voidaan valita veden virtauksen suunta – ylös suihkuun vai alas ammeeseen. Suihkupään korkeutta pystyputkessa voidaan säätää.

 7. Termostaattihanat

  Näiden sekoittimien lämpötila voidaan säätää termostaatin avulla, joten ne sopivat erinomaisesti suihku- ja ammekäyttöön. Hanoissa on yleensä myös turvakytkin, joka yli 38 °C lämpötilan valitsemisen. Joissakin malleissa on myös eko-toiminto, joka pienentää veden virtausnopeutta 50 %:lla.

Arvosana

Arvostele tämä vaiheittainen ohje.

Suihkuhanan vaihtaminen

3.5
3.5 of 5

307 yhteensä

 • 5
  126
 • 4
  64
 • 3
  27
 • 2
  18
 • 1
  72