Taulun ripustaminen

78% of 100%

Päätä ensin, mihin haluat ripustaa taulun. Työssä on huomioitava monia seikkoja, kuten koko, huonekorkeus, katselukulmat ja valaistus.

 1. Taulun koon valinta

  Ripusta taulun keskikohta silmien tasolle. Keskimäärin tämä korkeus on 1,65 m. Pienessä huoneessa oleva iso taulu voi lisätä huoneen tilantuntua. Usean pienikokoisen taulun kiinnittäminen päällekkäin lisää korkeudentuntua huoneeseen.

 2. Mittaa ensin kaikkien taulujen sijoituspaikat

  Yritä ripustaa kaikki taulut samaan linjaan, jolloin ulkoasu on säännöllinen. Kun olet löytänyt oikean paikan, kannattele taulua seinää vasten ja valitse tarkka paikka. Pienet taulut voidaan kiinnittää yhdellä ruuvilla, mutta suuremmat taulut on hyvä kiinnittää kahdella ruuvilla. Merkitse ensimmäisen reiän paikka ja käytä vesivaakaa toisen reiän paikan merkitsemiseen. Tarkista uudelleen, että toinen reikä on vaakalinjassa ensimmäisen kanssa.

 3. VINKKI!

  Seuraa sen seinän linjoja, jolle aiot ripustaa taulun. Leveä taulu kannattaa ripustaa pitkälle seinälle ja korkea taulu kannattaa ripustaa korkealle seinälle. Suuret taulut on parasta ripustaa suurelle seinäpinta-alalle ja pienemmät taulut pienemmälle. Huomioi ympäristö, kun ostat taulun.
 4. Minkälaiset kiinnitystulpat ovat sopivat?

  Käytä tiili- ja betoniseinässä yleismallisia 6 mm:n kiinnitystulppia ja halkaisijaltaan samankokoista poranterää. Käytä kiviporanterää, kun poraat tiiliä tai betonia.

 5. Valaistus (valinnainen)

  Oikeanlaisella valaistuksella voit korostaa taulua tai valaista sen pehmeästi. Tarvitset pistorasian lähelle tai säädettävän kattoasenteisen kohdevalaisimen.

 6. Kiskojärjestelmä

  Kiskojärjestelmän asentaminen on hyvin helppoa. Nämä järjestelmät soveltuvat erinomaisesti taulujen ja muiden koristeiden ripustamiseen. Kiinnitä kisko katonrajaan ruuveilla ja kiinnikkeillä. Sitten voit ripustaa tauluja ja muita taideteoksia haluamallesi korkeudelle, ja voit helposti muuttaa niiden paikkaa milloin haluat.

 7. Kiskojärjestelmän asentaminen

  Kiinnitä kiinnikkeet seinään 40 cm:n etäisyydelle toisistaan kiinnitystulpilla ja ruuveilla. Napsauta sitten profiili paikalleen kiinnikkeisiin. Vaijerit, joihin taulut kiinnitetään, liukuvat kiskoon, jossa on siistit päätykappaleet. Voit säätää taulukoukkujen korkeutta.

Arvosana

Arvostele tämä vaiheittainen ohje.

Taulun ripustaminen

3.9
3.9 of 5

1145 yhteensä

 • 5
  575
 • 4
  243
 • 3
  99
 • 2
  78
 • 1
  150