Taulutelevision kiinnitys seinään

78% of 100%

Taulutelevisiossa ei ole suurikokoista kuvaputkea, joten se voidaan kiinnittää seinälle aivan kuin maalaus. Tämän lisäksi saatavana on tyylikkäitä televisiokiinnikkeitä, jotka lisäksi peittävät johdot näkyviltä. Saatavana on erilaisia kiinnitysjärjestelmiä, joista osa on kiinteitä ja osa säädettäviä, joten sinun on ensin ratkaistava, minkälaisen kiinnikkeen tarvitset.

Huomioitavat seikat
Ennen kuin poraat seinään reikiä, varmista, ettei seinän sisällä ole vesi- tai kaasuputkia tai sähköjohtoja porauskohdassa. Seinän sisällä olevien putkien ja johtojen paikantamiseksi on saatavana tarkoitukseen suunniteltuja elektronisia tunnistimia.

 1. Oikean paikan merkitseminen

  Valitse television sijoituspaikka. Voit sijoittaa sen aivan seinää vasten tai kiinnittää sen säädettävään telineeseen, jolloin sitä voidaan kääntää tai kallistaa. Siitä voi olla hyötyä haettaessa parasta katselukulmaa (esimerkiksi keittiössä).

 2. Oikean korkeuden valitseminen

  Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että taulutelevision alareunan tulisi olla 50–60 cm:n korkeudella lattiasta. Toki sijoitteluun vaikuttaa oma huonejärjestelysi. Voit kokeilla sijoittelua ottamalla television kokoa vastaavan pahvinpalasen ja pitämällä sitä seinää vasten. Katsele sitä eri istumapaikoilta. Kun olet tyytyväinen paikkaan, voit kiinnittää taulutelevision samalle korkeudelle.

 3. Kannatteleeko teline painon?

  Osta teline, joka soveltuu taulutelevisiollesi painon ja koon puolesta (tarkista telineen tekniset tiedot). Lue taulutelevisiosi käyttöopas ja vertaile tietoja. Käytä hyvälaatuisia kiinnitystulppia ja ruuveja, ja kiinnitä teline riittävällä määrällä ruuveja.

 4. Etäisyys seinästä

  Voit kiinnittää taulutelevisiosi aivan kiinni seinään, mutta tällöin et voi säätää ruudun asentoa. Muista, että taulutelevisio muodostaa lämpöä, ja riittävä etäisyys seinään takaa paremman ilmankierron. Tällä tavoin seinään ei myöskään muodostu seinässä olevien pölyjäämien aiheuttamia tummia konvektiojälkiä, minkä lisäksi voit säätää ruudun katselukulmaa pysty- ja vaakasuunnassa.

 5. Mittaa VESA-telinekoko

  Valitse oikea seinäteline mittaamalla taulutelevisiosi takaseinässä olevien ruuvinreikien välinen etäisyys. Yleisimmät koot ovat 10 x 10 cm ja 20 x 10 cm keskikohdasta keskikohtaan.

 6. Piilota johdot

  Virtajohdon ja antennijohdon lisäksi taulutelevision liittämisessä muihin laitteisiin, kuten DVD-soittimiin, pelikonsoleihin, satelliittivastaanottimiin ja digibokseihin, tarvitaan useita muita johtoja. Usein nämä laitteet sijaitsevat TV-hyllyssä lähellä lattiaa, joten johdot on vietävä televisioon siististi. Tähän tarkoitukseen on saatavana johtokouruja, joiden sisällä johdot kulkevat siististi ja poissa näkyvistä. Toinen vaihtoehto on käyttää laitehyllyllä varustettua telinettä.

 7. VINKKI!

  Haluatko välttää johtokouruja? Voit harkita erillisen peiteseinän rakentamista taulutelevisiota varten. Jos rakennat peiteseinän puupalkkien päälle kiinnitetyistä levyistä, voit piilottaa johdot taakse jäävään tilaan. Toinen vaihtoehto on viedä johdot television takapuolella olevan huoneen kautta, jos huoneiston pohjaratkaisu sallii sen.

Arvosana

Arvostele tämä vaiheittainen ohje.

Taulutelevision kiinnitys seinään

3.9
3.9 of 5

464 yhteensä

 • 5
  243
 • 4
  91
 • 3
  29
 • 2
  19
 • 1
  82