Terassin rakentaminen

68% of 100%

Puinen terassi ei ole niin kuuma tai kylmä kuin kivilaatoista tehty terassi. Se on mukava ja hyvännäköinen. Yksi haittapuoli on, että puu voi kastuessaan limoittua ja muuttua liukkaaksi, mutta tämä ongelma ratkeaa pesemällä terassi ympäristöystävällisellä terassinpesuaineella. Tässä artikkelissa on helpot ohjeet puisen terassin tai pation rakentamiseen.

 1. Oikean paikan valitseminen

  Patio toimii usein talon jatkeena. Näin ollen pation paikkaa valittaessa on hyvä ottaa huomioon talon suunta ja yleinen tuulen suunta, auringon sijainti ja kellonajat, jolloin aurinko loistaa patiolle. Päätä pation koko tarvittaessa pihasuunnitelman teon yhteydessä.

 2. Valmistelut komposiittilautoja käytettäessä

  Poista multakerros ja tasoita maaperä. On tärkeää, että tämä vaihe tehdään huolellisesti. Juoksujen ja niiden alla olevien pihalaattojen välisen etäisyyden tulisi olla enintään 40 cm (keskeltä keskelle mitattuna). Naputa pihalaatat paikalleen ja tarkista, että ne ovat vaakatasossa.

 3. Varmista, että maa on tasainen

  Juoksujen on oltava kovalla perustalla. Kova perusta voi olla pihalaatta, betonivalu tai sorapeti. Varmista aina, että maaperä on tukeva ja tasainen.
  Jos maaperä on moreenia tai hiekkaa, peitä kivet harsolla.

 4. Jätä rako seinän väliin

  Aseta juoksut pohjalle päädyt tasattuina. Jätä seinään 3 cm:n laajenemisrako. Kahden laudan välisen liitoksen alle on ehkä laitettava ylimääräinen juoksu notkumisen estämiseksi.

 5. Kiinnikkeiden käyttäminen

  Aloita latomalla ensimmäinen lauta ja kiinnitä se päätykiinnikkeellä juoksuun. Huomautus: Älä kiinnitä ruuvia suoraan juoksuun, vaan poraa ensin aloitusreikä, jotta juoksu ei halkeaisi. Kiinnitä kiinnike laudan toiseen päähän ja ruuvaa kiinnike paikalleen, kun olet ensin porannut aloitusreiät. Käytä ruostumattomia teräsruuveja ruostumisen estämiseksi. Saatavana on erilaisia kiinnikkeitä (katso kohdat A, B ja C), mutta kiinnitysperiaate on sama – ne painetaan aukkoon ja ruuvataan paikalleen juoksuihin.

 6. Kiinnitä seuraava lauta

  Paina seuraava lauta vasten kiinnikettä, joka toimii myös lautojen välisenä välikappaleena. Muista jättää sama 1 cm:n välistys myös seuraavaan lautariviin.

 7. Hajautetut liitoskohdat

  Kun laudat on kiinnitetty paikalleen, voit halutessasi kiinnittää lautojen näkyviin päihin päätykappaleet. Tukevamman asennuksen takaamiseksi laudat on suositeltavaa kiinnittää siten, että liitoskohdat vaihtelevat rivistä toiseen sen sijaan, että ne olisivat samassa linjassa.

 8. VINKKI!

  Jos laudat on sahattava mittaan, varmista, että voit sahata vaaditun paksuuden ja että käytössäsi on materiaalille sopiva sahanterä. Jos haluat lisätietoja eri sähkösahoista ja niiden soveltuvuudesta erilaisiin sahaustöihin, katso kohta työkalun käyttötapa.

 9. Juoksujen asettaminen hiekalle

  Tee juoksut poikkihalkaisijaltaan 2,5 x 14,5 cm:n lankuista. Lankkua on saatavana eripituisina ja ne voidaan asettaa suoraan maata vasten. Juoksujen jännevälin tulisi olla enintään 70 cm. Varmista, että juoksut ovat vaakatasossa käyttämällä vesivaakaa ja tarvittaessa tukilankkua. Levitä suodatinkangasta tai soraa juoksujen väliin rikkaruohojen kasvun estämiseksi.

 10. Lautojen ruuvaaminen paikalleen

  Ruuvaa laudat juoksuihin ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla ruuveilla. Poraa ensin aloitusreiät, jotta ruuvit voidaan kiristää kokonaan ja etteivät laudat halkea. Lautojen on saatava laajentua ja supistua vapaasti, joten vierekkäisten lautojen väliin on jätettävä vähintään 1 cm:n rako. Sama koskee lautojen päitä. Ruuvaa lauta pystyasentoon pation lautojen päähän viimeistellyn ulkoasun saamiseksi.

 11. VINKKI!

  Joudut ehkä sahaamaan laudat mittaan, jotta päädyt ulottuvat juoksujen keskelle. Vaihtoehtoisesti voit asettaa jäljelle jääneen juoksunpätkän saumakohdan alle.

Arvosana

Arvostele tämä vaiheittainen ohje.

Terassin rakentaminen

3.4
3.4 of 5

167 yhteensä

 • 5
  68
 • 4
  31
 • 3
  12
 • 2
  14
 • 1
  42