Verhokiskon asennus

74% of 100%

Verhot tarjoavat yksityisyyttä ja suojaavat kirkkaalta valolta olohuoneessa ja makuuhuoneessa. Lisäksi ne vaimentavat ulkoa tulevia ääniä ja pitävät kylmän (tai kuuman) ulkopuolella. Verhot ripustetaan tavallisesti metalli- tai alumiinikiskoon, joka kiinnitetään seinään tai kattoon kannattimilla.

 1. Oikean paikan valitseminen

  Voit asentaa verhokiskon eri tavoin ikkunan eteen käytettävissä olevasta tilasta ja omista mieltymyksistäsi riippuen.

  1. Ikkunapuitteisiin
  Kulmakiinnikkeet kiinnitetään ikkunapuitteisiin.

  2. Ikkunapuitteiden sisäreunaan
  Kulmakiinnikkeet kiinnitetään ikkunapuitteiden sisäreunaan lasin etupuolelle.

  3. Seinälle
  Kulmakiinnikkeet kiinnitetään seinälle ikkunan yläpuolelle.

  4. Seinästä seinään
  Kulmakiinnikkeet kiinnitetään seinälle tai kattoon koko seinän leveydeltä. Tätä kiinnitystapaa käyttämällä voit ripustaa verhon siten, että se peittää koko seinän.

 2. Minkälaisia kiskoja on saatavana?

  Saatavana on eri tyyppisiä kiskoja, kiinnikkeitä ja klipsejä kuvan mukaisessa järjestyksessä.

  Teräksinen U-kisko
  Klipsit ja päätykappaleet liukuvat U-profiiliin, joten ne eivät jää näkyviin.

  I-kisko
  Klipsit ja päätykappaleet liukuvat profiilin alareunalla, joten ne näkyvät ulkopuolelta.

  Alumiininen U-kisko
  Klipsit ja päätykappaleet liukuvat U-profiiliin, joten ne eivät jää näkyviin.

 3. Kiskon pituuden mittaus

  Kiskojen tulisi ulottua noin 20 cm ikkunan reunojen yli, jotta verhot pysyvät pois ikkunan päältä, kun ikkunat ovat auki. Toisin sanoen kisko pitäisi mitoittaa 40 cm pidemmäksi kuin ikkunan leveys puitteet mukaan lukien. Kiinnitä uloimmat kiinnikkeet 10 cm:n etäisyydelle kiskon päistä ja kiinnitä loput kiinnikkeet 50 cm:n etäisyydelle toisistaan. Näin kiinnikkeet näyttävät hyvältä eikä kisko taivu, kun verhot ripustetaan paikalleen.

 4. Katkaise kisko oikean kokoiseksi

  Katkaise verhokisko oikean pituiseksi tasainen pinta ylöspäin.

 5. Kiskon ja seinän välinen etäisyys

  Kiinnitä kisko paikalleen siten, että verhot roikkuvat vapaasti ja että verhon ja seinän väliin jää 7 cm vapaata tilaa. Jos asennat kaksoiskiskoa esimerkiksi ylimääräisiä ulkopuolisia verhoja varten, lisää 7 cm:n päälle vielä 5 cm.

 6. Kiskokiinnikkeiden kiinnittäminen ikkunapuitteisiin tai seinään

  Mittaa ensimmäisen kiinnikkeen kiinnityspaikka, merkitse reiät ja poraa aloitusreiät ohuella puuporalla (jos kiinnität kiinnikkeet puiseen ikkunapuitteeseen). Jos kiinnität kiinnikkeet betoniseinään, käytä 6 mm:n kiviporanterää ja kiinnitystulppia. Kiinnitä sitten ensimmäinen kiinnike, mutta jätä ruuvit löysälle. Aseta kisko kiinnikkeeseen ja vaaita se vaakasuoraan vesivaa'an avulla. Merkitse sitten seuraavan kiinnikkeen kiinnityspaikka. Varmista, että sekä vasemmanpuoleisen että oikeanpuoleisen kiinnikkeen etäisyys ikkunapuitteisiin on sama.

 7. Kiskokiinnikkeiden kiinnittäminen kattoon

  Mittaa ikkunapuitteiden keskikohta ja merkitse kiskon keskikohta kattoon (suorakulmalla). Mittaa kiinnikkeiden paikat vasemmalla ja oikealla puolella tästä kohdasta. Varmista, että etäisyys kiinnikkeen ja ikkunan välillä on riittävän suuri, jotta verhot voidaan avata ja sulkea vapaasti. Kaksoiskiskoille on saatavana erityisiä kattokiinnikkeitä.

 8. VINKKI!

  Sisäkatto voi olla paneelia tai kipsilevyä, jolloin tarvitset erityisiä levittyviä ankkurikiinnikkeitä.
  Katso myös artikkeli ‘Vaiheittaiset ohjeet kiinnitystulppien käyttöön‘.

 9. Klipsit, rullat ja lenkit

  Verho ripustetaan klipseihin, rulliin tai lenkkeihin (katso kiskotyypit). Tarjolla on erilaisia klipsejä, rullia ja lenkkejä, mutta niiden toimintaperiaate on sama. Koukku kiinnitetään rullassa olevaan reikään, kallistetaan eteenpäin ja sujautetaan kiskoon. Tämän jälkeen kiskoon kiinnitetään päätykappaleet. Ne estävät rullia liukumasta ulos kiskon päistä, ja niitä on saatavana erilaisia käytettävän kiskon mukaan.

 10. Verholistan asennus

  Jos haluat piilottaa verhon yläreunan näkyvistä, voit asentaa ikkunan eteen verholistan tai kotelon. Jos verholista on kevyt, voit kiinnittää sen suoraan kiskon kiinnikkeisiin pienillä lisätuilla tai kiinnikkeillä. Voit viimeistellä verholistan päädyt taittamalla tai taivuttamalla ne taaksepäin seinää vasten.

Arvosana

Arvostele tämä vaiheittainen ohje.

Verhokiskon asennus

3.7
3.7 of 5

328 yhteensä

 • 5
  156
 • 4
  66
 • 3
  22
 • 2
  22
 • 1
  62