Skip to content

Vesikourujen ylläpito (vinkkejä)

Ulkopuolisen avun palkkaaminen työhön voi olla kallista. Oikealla asenteella voit tehdä paljon itse. Säästät aikaa ja rahaa käyttämällä käteviä vaiheittaisia ohjeita, jotka löydät SKIL-sivustolta. Nämä vaiheittaiset ohjeet on jaettu kategorioihin liittyen eri töihin kotona ja puutarhassa ja niistä löytyy selkeät ohjeistukset. Napsauta vain vaiheittaisia ohjeitamme ja pääset heti alkuun!

  1. Säännöllinen tarkistaminen

    Sadevesikouru koostuu itse kourusta ja syöksyputkista. Kourun ja syöksyputkien kiinnitys on tarkistettava säännöllisesti. Rikkoutuneet kiinnikkeet voivat muuttaa kourun asentoa tai kaltevuutta, jolloin sadevesijärjestelmän toiminta voi heikentyä tai jopa estyä kokonaan.

  2. Kourutyypit

    Tavallisesti kourut ovat puolikaaren tai kantikkaan muotoiset. Ne on kiinnitetty kiinnikkeillä räystäslistaan, otsalautaan tai kattotuolien päähän. Vanhemmissa taloissa kourun päällä voi joskus olla puinen kotelo, joka on tuettu puukappaleilla.

  3. Sadevesien valuminen

    Kourussa on oltava riittävästi kaatoa, jotta sadevedet valuvat asianmukaisesti pois. Kaato syöksyputkelle tulisi olla noin 3 mm / metri.

  4. Suojaverkot

    Sadevesikouruun kertyy luonnollisesti paljon lehtiä, roskia ja jopa linnunpesiä. Jos sadevedet eivät valu riittävän nopeasti pois kouruista rankkasateen aikana, kouru alkaa tulvia. Tämä voi aiheuttaa vuotoja odottamattomissa paikoissa. Voit estää useimmat ongelmat asentamalla suojaverkon syöksyputkeen. Se estää isokokoisia roskia tukkimasta syöksyputkea niin nopeasti. Suojaverkko on puhdistettava säännöllisesti, jotta se ei tukkeutuisi.

  5. Tukokset

    Tukokset on helppo puhdistaa irrottamalla suojus ja puhdistamalla kouru.
    Jos maanalaiset sadevesiputket ovat tukkeutuneet, voit yrittää avata niitä joustavalla viemärirassilla. Huuhtele sadevesiputket lopuksi puutarhaletkulla. Voit myös puhdistaa tukoksen aiheuttamat roskat painepesurilla. Maassa olevissa sadevesiputkissa on oltava riittävästi kaatoa eikä niissä saa olla kuoppia, joihin roskat alkavat kertyä. Kaadoksi riittää 1 cm / metri.

  6. Pienet reiät ja halkeamat

    Kuormittaminen ja happosade voivat syövyttää pieniä reikiä tai halkeamia sinkkikouruihin. Tällaisessa tilanteessa kourua ei kuitenkaan aina tarvitse vaihtaa uuteen. Nykyinen kouru on usein helposti korjattavissa. Hitsaussaumat on myös tarkistettava säännöllisesti halkeamien varalta.

  7. Pienet korjaustyöt

    Pienet reiät voidaan tiivistää joustavalla verkkokankaalla, jonka alapinnassa on bitumipinnoite. Puhdista ensin kouru läpikotaisin ja kuumenna sitten verkko kuumailmapuhaltimella tai puhalluslampulla, kunnes bitumi sulaa. Paina sitten materiaali tukevasti paikalleen ja viimeistele kattotiivistysmassalla.

  8. Suuret korjaustyöt

    Suuret reiät ja halkeamat voidaan korjata kahdella bitumipinnoitteella. Puhdista ensin kouru huolellisesti. Levitä sitten ensimmäinen ohennettu pinnoite harjalla ja aseta joustava kangas liitosten päälle. Levitä toinen kerros ohentamatonta pinnoitetta heti, kun pinnoite on kuiva.

Luokitus

Arvioi tämä vaihe vaiheelta kuvaus.

Vesikourujen ylläpito (vinkkejä)

4.5
4.5 of 5

90 äänten määrä

  • 5
    65
  • 4
    15
  • 3
    2
  • 2
    1
  • 1
    7